Отримай відповідь: коли історичний центр Одеси визнають культурною спадщиною ЮНЕСКО

Отримай відповідь: коли історичний центр Одеси визнають культурною спадщиною ЮНЕСКО.

Отримай відповідь: коли історичний центр Одеси визнають культурною спадщиною ЮНЕСКО. Фото: uc.od.ua

Події
06 жовтня 2022 09:43

Історичний центр Одеси вже цього місяця можуть визнати культурною спадщиною ЮНЕСКО. Про це повідомив в інтерв'ю Радіо Свобода міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

За його словами, йдеться про застосування негайної процедури. Якщо її буде зроблено, то у жовтні-листопаді має відбутися рішення.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Одесити разом із європейськими партнерами виконали велику роботу, і сьогодні Одеса - на фінішній прямій", – сказав мер Геннадій Труханов.



Крім того, за словами Міністра, до кінця року ЮНЕСКО планує відкрити у Києві свій офіс. Він має стежити в оперативному режимі за тим, що відбувається з пошкодженими об'єктами культурної спадщини, та координувати негайну допомогу між центральним офісом ЮНЕСКО та нашими культурними закладами.

Станом на 15 липня ЮНЕСКО задокументувала пошкодження 163 культурних об'єктів в Україні: 71 релігійну споруду, 12 музеїв, 32 історичні будівлі, 24 будівлі, присвячені культурній діяльності, 17 пам'ятників, 7 бібліотек.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах