На Одещині у продажу з'явився небезпечний тунець: вже отруїлися кілька людей

На Одещині у продажу з'явився небезпечний тунець: уже отруїлися кілька людей.

На Одещині у продажу з'явився небезпечний тунець: уже отруїлися кілька людей. Фото: odesa.consumer.gov.ua

Події
10 жовтня 2022 12:03

На Одещині через імпортований тунець кілька людей отримали харчове отруєння, викликане гістаміном. Про це повідомили у ГУ Держспоживслужби на Одещині.

Так, до Головного управління Держпродспоживслужби на Одещині надійшов лист від системи швидкого реагування по харчових продуктах і кормах (RASFF) про надходження повідомлень про харчове захворювання, викликане гістаміном, внаслідок споживання тунця від одного постачальника.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Тунець експортувався із Іспанії. (Експортер: Frime SAU, Spain) в Україні (імпортер: ТОВ "Одіссей Люкс", вулиця Київська 19-А, місто Вишневе, Київська область).

У разі виявлення зазначеної продукції в обігу, просимо повідомити Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області: Одеса, 7-а Пересипська, 6 та телефон (048) 716-13-01.

Що таке гістамін і чим він небезпечний


Гістамін – біологічно активна речовина, яка регулює різні функції людського організму. Йому належить значна роль різних видах алергічного відповіді. Велика концентрація гістаміну здатна викликати анафілактичний шок, що характеризується різким падінням кров'яного тиску, блюванням, втратою свідомості та судомами. Також гістамін викликає підвищення проникності судинних стінок дрібних і великих артерій, внаслідок чого можлива поява головного болю, папульозного висипу, почервоніння шкіри. Посилюється синтез адреналіну, що прискорює серцебиття та підвищує кров'яний тиск. Мимоволі виникають м'язові спазми бронхів та травних органів, які провокують діарею, біль у шлунку та порушення дихання.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах