Одеські моряки досі не можуть отримати дозвільні документи та записали звернення до Міноборони

Одеські моряки досі не можуть отримати дозвільних документів та записали звернення до Міноборони.

Одеські моряки досі не можуть отримати дозвільних документів та записали звернення до Міноборони. Фото: novyny.live

Події
10 жовтня 2022 17:45

Одеські моряки досі не можуть отримати дозвільних документів, через що вони звернулися до Міноборони. Про це повідомила Новины.LIVE.

Так, надати розпорядження у військкомати Одеські моряки вимагали сьогодні, 10 жовтня. Вони просять звернути увагу на проблеми із виїздом на роботу за кордон. Вже більше місяця минуло з моменту прийняття Правил перетину державного кордону громадянами України, що дає змогу виїзд деяким групам моряків за кордон у період військового стану. Проте морякам досі не вдається одержати дозвільних документів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомляє голова Українського об'єднання моряків (USU) Крістіна Король, причина у відсутності необхідних розпоряджень військкоматам.

"Основні вимоги, це щоб у Міністерстві оборони дали офіційне розпорядження на територіальні центри комплектування з приводу того, як має виглядати дозвільний документ. Тому що у нас відповідно до постанови 992 написано, що моряки мають отримати дозвіл у ТЦК. Але таке поняття, як" дозвіл ", було скасовано Залужним ще місяць тому. Через цю колізію моряки досі не можуть виїхати", - повідомляє глава Ukrainian Seafarers Union.

Сьогодні до парку Шевченка прийшли кілька десятків моряків, які спочатку війни не можуть вирушити в рейс.

"В інших регіонах випускають моряків, посилаючись на відповідну постанову, а в Одесі у терцентрі комплектування кажуть, що вони нічого не знають. Це не дозволяє взагалі працювати цій постанові. За фактом моряки отримують підтвердження з адміністрації судочинства, приходять до ТЦК військкомати, а їм кажуть, що нічого про ухвалу не знають, проходьте медогляд і з речами, будь ласка, у понеділок", – стверджує Крістіна Король.

Моряки записали відеозвернення міністру оборони і чекають на позитивне вирішення проблеми.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах