Зеленський попросив ЮНЕСКО включити Одесу до Світової спадщини

Зеленський попросив ЮНЕСКО включити Одесу до списку Світової спадщини.

Зеленський попросив ЮНЕСКО включити Одесу до списку Світової спадщини. На фото скріншот звернення президента

Події
11 жовтня 2022 21:26

Президент України Володимир Зеленський закликав провести позачергову сесію Комітету Світової спадщини ЮНЕСКО щодо включення історичного центру Одеси до списку Світової спадщини. Про це він сказав у зверненні до учасників учасників 215 сесії Виконавчої ради ЮНЕСКО.

Глава держави наголосив на важливості розширення спільних зусиль для захисту культурної спадщини в Україні через щоденну загрозу внаслідок російських атак.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Маємо дати чіткий сигнал, що світ не заплющить очі на знищення нашої спільної історії, нашої спільної культури, нашої спільної спадщини. Одним із кроків для цього має стати збереження історичного центру Одеси – прекрасного міста, важливого порту на Чорному морі та джерела культури для мільйонів людей у різних країнах. Разом з партнерами ми підготували номінаційне досьє для включення до списку Світової спадщини. Це ми передаємо до ЮНЕСКО. І я звертаюся до вас із проханням ініціювати проведення позачергової сесії Комітету Світової спадщини ЮНЕСКО, щоб вирішити це питання для Одеси", наголосив Зеленський.

Він наголосив, що не можна зволікати з цим. Одеса, як і всі інші міста України, є метою для російських ударів.

"Будь ласка, підтримайте Одесу! Покажіть саме на рівні ЮНЕСКО, що російський терор має закінчитися", – закликав Зеленський.

Зазначимо, що 11 жовтня Україна офіційно передала на розгляд ЮНЕСКО номінаційний файл "Історичний центр міста-порту Одеси" для включення до Світової спадщини.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах