Переправляли до Молдови за 4000-6000 доларів: на Одещині судитимуть двох чоловіків

Переправляли призовників до Молдови за 4000-6000 доларів: на Одещині судитимуть двох чоловіків.

Переправляли призовників до Молдови за 4000-6000 доларів: на Одещині судитимуть двох чоловіків. Фото: od.gp.gov.ua

Події
14 жовтня 2022 09:26

Прокурори Одеської обласної прокуратури направили до суду обвинувальний акт щодо двох чоловіків за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України та вимагання. Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури.

Так, жителі Болградського району налагодили схему незаконного переправлення військовозобов'язаних через держкордон.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Вони доставляли чоловіків у будівлю рибного розплідника, що використовується одним із подільників, в одному з сіл на Болградщині, в безпосередній близькості до кордону з Молдовою. Дочекавшись зручного моменту для незаконного перетину, ділки в пішому порядку проводили призовників через кордон поза пунктами пропуску. Вартість таких послуг оцінювалася від 4000 до 6000 доларів США з одного військовозобов'язаного. Обвинувачених затримали співробітники служби безпеки під час чергової спроби переправити до Молдови двох чоловіків призовного віку.

Зазначимо, що один із військовозобов'язаних відмовився незаконно перетинати держкордон запропонованим спільниками способом і висловив бажання залишити будинок рибного розплідника. Побоюючись подальшого викриття їхнього протиправного "бізнесу", ділки зажадали гроші і стали загрожувати незаконним позбавленням волі, насильством та вбивством, у разі відмови чоловіком незаконно перетнути кордон.

Переправляли призовників до Молдови за 4000-6000 доларів: на Одещині судитимуть двох чоловіків.Переправляли призовників до Молдови за 4000-6000 доларів: на Одещині судитимуть двох чоловіків. Фото: od.gp.gov.ua

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах