На Одеській митниці викрили схему приховування товарів: збитків на 47 мільйонів

На Одеській митниці викрито схему приховування товарів: збитків на 47 мільйонів.

На Одеській митниці викрито схему приховування товарів: збитків на 47 мільйонів. Фото: DBRgovua

Події
18 жовтня 2022 12:12

ДБР виявило на Одеській митниці схему приховування товарів від розмитнення. Збиток становив 47 мільйонів гривень. Про це повідомили у пресслужбі Державного бюро розслідувань.

Так, працівники ДБР виявили на Одеській митниці понад 130 контейнерів із товарами, термін розмитнення яких, нібито, минув. Своєчасно посадові особи митниці не вжили жодних заходів щодо передачі виявленого товару уповноваженим органам для їх реалізації та спрямування коштів у дохід держави або на потреби ЗСУ.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Ймовірно, йдеться про схему ухилення від податків, що призводить до втрати значних коштів бюджетом. Під час обшуків на території контейнерних терміналів слідчі ДБР виявили елітні автомобілі, техніку, алкоголь, а також продукти харчування тривалого зберігання. Орієнтовна вартість товару становить щонайменше 47 мільйонів гривень. Слідчі дії продовжуються. Зокрема, дадуть правову оцінку діям посадових осіб митниці, які за умов повномасштабної агресії Росії проти України не зробили жодних кроків для своєчасного наповнення бюджету.

Оскільки власники товарів не зверталися до митниці за поверненням своїх товарів, буде перевірено версію про російське походження товару.

Продукцію буде вилучено та реалізовано, а виручені кошти спрямують до бюджету.

Також Державне бюро розслідувань звертає увагу суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності товари яких, наразі, перебувають у зоні митного контролю та граничний термін перебування яких під митним контролем закінчується, у найкоротші терміни звернутися до Одеської митниці щодо його розмитнення та сплати обов'язкових митних платежів та штрафних санкцій.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах