Одеса опинилася на першому місці з розкрадання бюджету в Україні

Одеса опинилася на першому місці за розкраданням бюджету в Україні.

Одеса опинилася на першому місці за розкраданням бюджету в Україні. Фото: pexels.com

Події
20 жовтня 2022 16:16

Одеса – перша в Україні за кількістю розкрадань бюджету. Про це повідомляє УСІ.

Як повідомив голова прокуратури Одеської області Сергій Костенко на брифінгу, за останні дев'ять місяців до суду направили 25 обвинувальних актів щодо дії організованих злочинних груп. Серед них – угрупування, яке шахрайським шляхом заволоділо цілою низкою земельних ділянок та об'єктів нерухомого майна, у тому числі держпідприємства "Чорозморшлях", завдавши державі збитків у сумі 46 мільйонів гривень. Майно повернули державі, ще 45 мільйонів гривень конфіскували у злочинців.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Направлено до суду обвинувальні акти у 52 кримінальних провадженнях. Порівняно з минулим роком, цей показник збільшився на 27%. У розкраданнях брали участь посадовці ТОВ "Одесаміськбуд", Одеського морського торговельного порту, Одеського обласного центру медицини катастроф, а також Ширяївський селищний голова.

За словами Костенка, за цей період у сім разів збільшилися заявні позивні вимоги у справах бюджетної сфери. Так, за позовами прокуратури відкрито провадження з порушень на суму один мільярд і 100 мільйонів гривень. Ці позови розглядаються.

Наразі 13 кримінальних проваджень щодо порушень при закупівлі в системі ProZorro на суму 1,1 мільярд гривень направлено до судів. Запобігли незаконному витрачанню 59 млн гривень. 

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах