Отримай відповідь: що отримає Одеса та Україна від Всесвітньої виставки Expo

Отримай відповідь: що отримає Одеса та Україна від Всесвітньої виставки Expo.

Отримай відповідь: що отримає Одеса та Україна від Всесвітньої виставки Expo. Фото: expo2030odesa.com

Події
21 жовтня 2022 12:27

Директор Департаменту інвестиційної та спільноекономічної діяльності, міжнародного туризму та туризму Одеської ОВ Роман Григоришин розповів про те, що отримає Одеса та Україна від Всесвітньої виставки Expo.

За його словами, ЕКСПО в Одесі може стати флагманським проектом усього півдня України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"По-перше, цей проект як ніколи класно вливається в контекст відновлення всієї України. По-друге, сьогодні ми є форпостом протистояння нацистам сучасності. Тому "бренд переможців" відчиняє багато дверей для покращення нашої економічної та безпечної складових. Звичайно, якщо інші країни підтримають нас у боротьбі за проведення виставки, це буде не остаточна перемога, а лише "вудочка", завдяки якій ми самі зловимо своє щастя!", – заявив він.

Чиновник для прикладу навів логістику.

"Зрозуміло, що немає сенсу будувати ще один чи два аеропорти в Одесі. Але можна з'єднати наше місто новими авіасполученнями з Миколаєвом (відновити аеропорт там), а також із Ізмаїлом (реконструкція злітної смуги там). Важливо й швидкісне залізничне сполучення Одеса-Київ, щоб ми були в межах трьох-чотирьох годин зі столицею. Такий логістичний ланцюжок по-новому зв'яже Одесу з Європою та Києвом", – вважає Григоришин.

Чи зможемо відродити велич Одеси

Він наголосив, що Одеса популярне місто, але нічого нового в сучасності не створює, а спадок, який був, вже розгубився. Незважаючи на це, іноземці завжди визнавали це місто комфортним для життя.

"...сьогодні ми маємо можливість відродити справжню велич Одеси. Всесвітня виставка Expo стане одним із стимулів приїхати тим, хто вже багато чув про це красиве місто, але ніколи його не бачив. Звичайно, ми хочемо, щоб люди з усього світу витрачали в Одесі свої гроші. Не тільки одноразово як туристи, але і як майбутні інвестори, вкладаючи гроші в нерухомість, підприємства, у великий та середній бізнес. Нові відвідувачі можуть не просто підтримати нашу економіку, а й стати її частиною. Це буде неймовірно крутий історичний шанс для Одеси", – сказав директор департаменту.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах