У Міністерстві інфраструктури України прокоментували вихід РФ із "Зернової ініціативи"

У Міністерстві інфраструктури України прокоментували вихід РФ із "Зернової ініціативи".

У Міністерстві інфраструктури України прокоментували вихід РФ із "Зернової ініціативи". Фото: facebook.com/MinInfra.UA

Події
30 жовтня 2022 09:06

У Міністерстві інфраструктури України відреагували на вихід Росії із "Зернової угоди".

У відомстві наголосили, що реалізація цієї "Ініціативи" має виключно гуманітарний характер, тому українська сторона не призупинила роботу "зернового коридору" після обстрілу Одеського порту 23 липня. Також порти продовжували працювати, незважаючи на те, що удари по енергетичних об'єктах знеструмили портову інфраструктуру.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

З 1 серпня, тобто з моменту виходу першого судна з порту Одеса, до 29 жовтня вдалося експортувати понад дев'ять мільйонів тонн продовольства. Зокрема, п'ять мільйонів тонн агропродукції відправили до країн Африки та Азії. До країн, які перебувають на межі голоду, у рамках Світової продовольчої програми ООН експортували 190 тисяч тонн української пшениці.

У Міністерстві інфраструктури України наголосили, що Україна залишається надійним партнером для цивілізованого світу і готова продовжувати збирання та відвантаження сільськогосподарської продукції для забезпечення глобальної продовольчої безпеки.

Нагадаємо, Росія повідомила про вихід із зернової угоди, згідно з якою вона гарантувала ненапад на торгові судна у Чорному морі. У Міноборони РФ заявили, що вночі та вранці 29 жовтня повітряні і підводні безпілотники атакували кораблі Чорноморського флоту в бухті Севастополя. У цій атаці РФ звинуватила Україну.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах