Facebook став банити одеситів за вірші Шевченка

Facebook став банити одеситів за вірші Шевченка.

Facebook став банити одеситів за вірші Шевченка. Фото: smm-lab.kiev.ua

Події
31 жовтня 2022 08:15

Соціальна мережа Facebook почала банити одеситів за вірші українського класика літератури Тараса Шевченка. Про це розповіла солістка Одеського театру опери та балету Катерина Бурдик.

Так, вона розмістила на своїй сторінці Facebook фрагмент поеми Тараса Шевченка "Катерина, але пост був заблокований. Йдеться про відомий уривок:

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Кохайтеся, чорнобриві

Та й не з москалями

Бо москалі – чужі люди

Робити лихо з вами!

Вона розповіла про це своїм передплатникам і вони також почали розміщувати цю ж цитату на своїх сторінках, що перетворило те, що відбувається на справжній флешмоб. Більшість постів городян також заблокували.

Причиною блокування стало слово "москаль", яке Facebook прийняв за розпалювання національної ворожнечі. Тепер городяни "засипають" соцмережу скаргами.

Нагадаємо, що одесит Роман Шварцман, який дитиною пережив Голокост, а зараз допомагає своїй Батьківщині подолати російське вторгнення, звернувся до німецьких політиків та громадян посилити підтримку України, щоб вона могла захистити себе від російського агресора.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах