В Одесі розмалювали пам'ятник Пушкіну: фотофакт (оновлено)

В Одесі розмалювали пам'ятник Пушкіну: фотофакт - фото

В Одесі розмалювали пам'ятник Пушкіну: фотофакт - фото

Події
10 листопада 2022 14:42

Сьогодні, 10 листопада, в Одесі невідомі розмалювали пам'ятник російському тому Олександру Пушкіну, який знаходиться на однойменній вулиці.

Так, на скульптурі з усіх боків написали слово геть.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

В Одесі розмалювали пам'ятник Пушкіну.В Одесі розмалювали пам'ятник Пушкіну. Фото паблика

Зазначимо, що 1823 року до Одеси приїхав російський письменник Олександр Пушкін. Він оселився в одному з найвідоміших будинків під номером 13, який був збудований двома роками раніше у 1821 році, на тоді ще Італійській вулиці (перша назва вулиці Пушкінська в Одесі, – авт.). Це будинок Сікарда, у ньому був "Готель дю Норд". Там були кімнати для приїжджих, а також каретні сараї зі стайнями. У готелі Пушкін прожив місяць, хоча всього у місті перебував понад рік. Тут він створив поему "Цигани", закінчив "Бахчисарайський фонтан", написав тридцять ліричних віршів та два з половиною розділи роману "Євген Онєгін".

1880 року вулицю вирішили перейменувати і назвати на честь Олександра Сергійовича Пушкіна. Там, де зупинявся письменник, організували музей. Щоправда, повноцінний музей з'явився лише у квітні 1959 року. Там зберігається безліч унікальних речей, автографів та рідкісних видань. Також до 200-річчя поета на Пушкінській встановили пам'ятник тому. Бронзова скульптура стоїть біля будівлі музею.

Оновлено:

Пам'ятник вдалося відмити.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах