В Одесі керівники медичного центру видавали собі премії та навіть не розпакували обладнання для боротьби з COVID-19.

В Одесі керівники лікарень видавали собі премії та навіть не розпакували обладнання для боротьби з COVID-19.

В Одесі керівники лікарень видавали собі премії та навіть не розпакували обладнання для боротьби з COVID-19. Фото: pexels.com

Події
17 листопада 2022 09:17

Керівництво КНП "Одеський обласний центр соціально значущих хвороб" видало собі премії на мільйони гривень. А медперсоналу, який надає медичну допомогу хворим на туберкульоз та працюючими з живими збудниками туберкульозу, не доплатили 4,4 мільйона гривень встановленої законодавством необхідної допомоги на оздоровлення під час відпустки. Про це повідомляють у Південному офісі Держаудитслужби.

Так спеціалісти провели ревізію. Аналізували період з 01 березня 2018 року по 01 вересня 2022 року.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У результаті встановили фінансові порушення на суму 63 мільйони гривень, у тому числі ті, що призвели до втрат на суму 29,1 мільйона гривень. Керівництво Центру на власний розсуд розпоряджалося державними коштами, які призначалися на оплату праці медиків. Наприклад, лише керівному складу Центру безпідставно виплатили так звані "ковидні" доплати у розмірі 200–300 % заробітної плати на суму 3,9 мільйона гривень. Загалом незаконно виплачено різні доплати та премії у розмірі 9,7 мільйонів гривень.

Також фахівці Держаудитслужби з'ясували, що неприйняття достатніх заходів щодо використання протитуберкульозного препарату "капреоміцин" у межах терміну придатності призвело до завдання збитків державному бюджету на загальну суму 4,6 мільйона гривень. Ліки зберігалися на складі в Одесі без використання, доки не закінчився термін придатності. Придбане на 29,4 мільйона гривень обладнання для боротьби з COVID-19 навіть не розпакували. Більше того, на складі під час ревізії виявлено обладнання, що має російське походження.

Частина обладнання клініко-діагностичної лабораторії, також переданої в пік епідемії на відповідальне зберігання, зовсім зникла. Усього не знайшли обладнання на суму 1,1 мільйона гривень.

2021 року керівництво центру зайво витратило 2,3 мільйона гривень на оплату харчових продуктів. Однак ці продукти насправді не отримували. Їх закуповували та передавали на відповідальне зберігання. І серед них – хліб та молочні вироби з обмеженим терміном придатності.

До бюджету міста повернули 1,6 мільйона гривень. За порушення фінансової дисципліни на чотирьох посадових осіб склали протоколи про адміністративне правопорушення. Матеріали ревізії передано до СБУ.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах