В Одесі хочуть компенсувати 70% вартості генераторів для ОСББ та ЖБК

В Одесі хочуть компенсувати 70% вартості генераторів для ОСББ та ЖБК.

В Одесі хочуть компенсувати 70% вартості генераторів для ОСББ та ЖБК. Фото: itc.ua

Події
23 листопада 2022 17:10

В Одесі хочуть компенсувати 70% вартості генераторів для ОСББ та ЖБК. Така пропозиція була винесена на засіданні бюджетної комісії. Про це повідомив депутат Одеської міської ради Петро Обухов.

Так, мерії запропонували створити програму співфінансування закупівлі генераторів для ОСББ та ЖБК. Компенсувати планують 70%, але не більше ніж 100 тисяч гривень на будинок.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Ця програма передбачає, що ОСББ купує генератор, потім звертається до райадміністрації у місті, надає всі чеки, документи та отримує компенсацію у 70% вартості. Подібна процедура швидше, ніж закупівля за бюджетні кошти. При цьому за 100 тисяч гривень можна придбати генератор, який питатиме котельню, помпи для води та, можливо, ліфт. Також його має вистачити, щоб мешканці мали змогу зарядити свої телефони.

На співфінансування закупівель генераторів пропонується виділити 10 мільйонів гривень цього року та 30 мільйонів гривень наступного року.

Програму має погодити виконком, засідання якого відбудеться 24 листопада. Потім за неї мають проголосувати на сесії.

Гроші можуть отримати об'єднання співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельні кооперативи. Будинки, що обслуговуються ЖКС, не можуть бути у такій програмі, оскільки вони не є юридичними особами. Самі ж ЖКС так не можна фінансувати через антимонопольне законодавство.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах