Зеленський запропонував створити інституцію для реагування на світові загрози зі штаб-квартирою в Одесі

Зеленський запропонував створити інституцію для реагування на світові погрози зі штаб-квартирою в Одесі.

Зеленський запропонував створити інституцію для реагування на світові погрози зі штаб-квартирою в Одесі. Фото: president.gov.ua

Події
27 листопада 2022 15:00

Президент України запропонував створити нову міжнародну інституцію для запобігання світовим загрозам і швидкому реагуванню на їх виникнення зі штаб-квартирою в Одесі чи Києві.

Таку заяву Володимир Зеленський зробив на Міжнародному установчому саміті International Summit on Food Security в рамках гуманітарної програми Grain from Ukraine, який відбувся у День пам'яті жертв Голодомору 26 листопада.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

"Сьогодні я хочу запропонувати у продовження цієї ініціативи створити нову міжнародну інституцію. Інституцію, яка буде новим ефективним і дієвим інструментом для запобігання й швидкого реагування на світові загрози. Усі: продовольчі, гуманітарні, безпекові. Зі штаб-квартирою у Києві чи Одесі, звідки незабаром вирушить судно в межах програми Grain from Ukraine", – сказав глава держави.

Програма Grain from Ukraine передбачає закупівлю партнерами агарної продукції українських виробників і відправку її в країни Африки та Азії, що знаходяться на межі голоду. Це дозволить сформувати міжнародну підтримку українського сільського господарства, захистити посівні площі, підтримати виробництво, зміцнити ланцюги постачання, знайти міжнародних клієнтів, які можуть гарантувати закупівлю української сільськогосподарської продукції.

Як повідомили в Офісі Президента, у день старту до Grain from Ukraine приєдналися 20 країн-партнерів. До кінця наступної весни в рамках цієї програми з українських портів планують відправити щонайменше 60 суден.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах