Родичі зниклих моряків із потоплених катерів ВМСУ просять допомогти знайти їх

Родичі зниклих моряків із потоплених катерів ВМСУ просять допомогти знайти їх.

Родичі зниклих моряків із потоплених катерів ВМСУ просять допомогти знайти їх. На фото скріншот із брифінгу

Події
29 листопада 2022 17:21

Матері та дружини військових моряків із катерів "Слов'янськ" та "Станіслав" хочуть дізнатися про долю своїх близьких, які зникли безвісти при виконанні бойових завдань навесні 2022 року. Вони сподіваються на те, що моряки живі та перебувають у російському полоні. Але офіційної інформації про це немає. Про це стало відомо під час брифінгу в Media Center Ukraine – Odesa 29 листопада.

За їхніми словами, країна-агресор не надає морякам статусу військовополонених і приховує інформацію про них уже дев'ять місяців.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами Олесі Ауліної, дружини командира катера "Слов'янськ" Даміра Ауліна, вони впевнені, що військові перебувають у полоні, оскільки після пошукових робіт у морі нікого не знайшли. Тому вони вважають, що чоловіки або дісталися берега самостійно, або їх підібрали росіяни.

Жінки просять український уряд докласти зусиль для пошуку та повернення українських захисників. Вони також звернулися до міжнародних організацій, попросивши вплинути на країну-агресора та змусити її дотримуватися Женевської конвенції. Їхня основна мета домогтися того, щоб країна-агресор підтвердила статус військовополонених для їхніх рідних.

Зазначимо, що 5 березня під час виконання бойових завдань катер "Слов'янськ" (типу Island) обстріляли. Він затонув. Вісім людей із екіпажу вдалося врятувати, 11 зникли безвісти. Десантно-штурмовий катер "Станіслав" (типу "Кентавр-ЛК") отримав пошкодження та затонув під час боїв за острів Зміїний 7 травня.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах