Одесит готував солдатів та спецназівців росгвардії: його судитимуть

Одесит готував солдатів та спецназівців росгвардії: його судитимуть.

Одесит готував солдатів та спецназівців росгвардії: його судитимуть. Фото: Одеська обласна прокуратура/facebook.com

Події
30 листопада 2022 13:57

До суду направлено обвинувальний акт щодо одесита за фактом пособництва державі-агресору. Про це повідомляє пресслужба прокуратури Одеської області.

За версією слідства, чоловік у 2019 році переїхав на постійне місце проживання до Московської області Росії. Маючи військову освіту, оскільки закінчив Одеський інститут сухопутних військ, він увійшов до особового складу російського університету спецназу, де обіймав посади інструктора та керівника медичного спрямування. Зараз у Росії це найбільший військовий центр підготовки спецпідрозділів з професійної, тактико-спеціальної спрямованості під патронатом Рамзана Кадирова.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну обвинувачений разом із колегами навчав добровольців, військовослужбовців та спецназівців розгвардії бойових навичок, методів вирішення бойових завдань, прийомів надання першої медичної допомоги, евакуації поранених бійців з поля бою з метою надання їм необхідної військової. професійний рівень вести бойові дії проти Збройних сил України. Прихильник окупантів, які підтримували рішення та дії держави-агресора, розміщував на YouTube, де поширював пости та відеоролики на тему тактичної медичної підготовки для збройних формувань Росії з написом "Своїх не кидаємо".

Крім того, він відкрив розрахунковий рахунок для збору коштів на навчання, лікування, обмундирування та екіпірування військовослужбовців Росії, задіяних у бойових діях проти України. Також чоловік розміщував публікації в мережі Інтернет із закликами до "небайдужих" громадян Росії внести грошовий внесок у перемогу російських військових над ЗСУ.

  • Одесит готував солдатів та спецназівців росгвардії: його судитимуть фото
  • Одесит готував солдатів та спецназівців росгвардії: його судитимуть фото 1
  • Одесит готував солдатів та спецназівців росгвардії: його судитимуть фото 2
  • Одесит готував солдатів та спецназівців росгвардії: його судитимуть фото 3

Одесит готував солдатів та спецназівців росгвардії: його судитимуть фото



Все фото: Одеська обласна прокуратура/facebook.com

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах