Екс-нардепа Грановського заочно заарештували за корупційні махінації на Одеському припортовому

Екс-нардепа Грановського заочно заарештували за корупційні махінації на Одеському припортовому.

Екс-нардепа Грановського заочно заарештували за корупційні махінації на Одеському припортовому. Фото: t.me/fuckcorruption

Події
07 грудня 2022 12:47

ВАКС заочно заарештував екс-нардепа Олександра Грановського за корупційні махінації на Одеському припортовому заводі. Про це повідомляє пресслужба САП.

Так, Грановському призначили утримання під вартою організатора злочинної схеми на Одеському припортовому заводі, внаслідок якої під час продажу мінеральних добрив завод недоотримав 93,3 мільйона гривень..

Організатором схеми є народний депутат України VIII скликання. За даними Центру протидії корупції, йдеться про заочне затримання Грановського. Це рішення відкриває шлях до розшуку Грановського через Інтерпол. Якщо він з'явиться на території України, його мають затримати та доставити до суду протягом 48 годин для обрання запобіжного заходу.

У рамках досудового розслідування встановили, що у березні – грудні 2015 року народний депутат спільно з довіреною особою організував схему, згідно з якою Одеський припортовий завод продавав мінеральні добрива заздалегідь визначеної компанії Newscope Estates за цінами, нижчими від ринкових. Згідно з оформленими угодами, приватна компанія нібито перепродавала за ринковими цінами продукцію підприємства іноземним компаніям із реального сектору економіки, хоча насправді постачання продукції здійснював безпосередньо Одеський припортовий завод. Як наслідок ОПЗ недоотримав прибутки.

Серед підозрюваних: заступник директора та начальник відділу припортового заводу, власник компанії-нерезидента-учасника корупційної схеми, довірена особа народного депутата (ч. 5 ст. 27 ч.2. ст.28 ч. 2 ст. 364 КК України), а також організатор цієї схеми – народний депутат (ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України).

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах