Під Одесою у терміналі з'явилися гроші з дірками, які вкрали окупанти із Херсона

Під Одесою у терміналі з'явилися гроші з дірками, які вкрали окупанти із Херсона.

Під Одесою у терміналі з'явилися гроші з дірками, які вкрали окупанти із Херсона. Фото: od.npu.gov.ua

Події
12 грудня 2022 15:09

У місті Чорноморськ Одеської області місцевий підприємець – громадянин іншої держави завантажив до місцевого терміналу 7000 гривень із дірками. Як виявилось, їх вивели з обігу після окупації Херсонщини та спеціально помітили. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

Так, поліція затримала 50-річного іноземця та провела обшуки за містом його проживання та роботи. Слідчі знайшли 950 тисяч пошкоджених гривень купюрами номіналом 100 та 200 гривень, а також 10 тисяч доларів США та 750 тисяч російських рублів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Чоловік пояснив, що хотів заклеїти дірки та розраховуватися такими купюрами у магазинах та ринку. На всіх банкнотах, які пораховані та заклеєні банківською стрічкою, стоїть дата 23 або 24 лютого 2022 року.

Чоловіка затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Слідчі повідомили фігуранту про підозру у незакінченому замаху на шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцій із використанням електронно-обчислювальної техніки. Йому загрожує від трьох до восьми років ув'язнення. Поліцейські з'ясовують, звідки в іноземця взялися банкноти.

Відео: od.npu.gov.ua

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах