На Чубаївці горіла старовинна трамвайна зупинка

На Чубаївці горіла старовинна трамвайна зупинка.

На Чубаївці горіла старовинна трамвайна зупинка. Фото: dumskaya.net

Події
15 грудня 2022 15:59

В Одесі горіла будівля старовинної бельгійської трамвайної зупинки 20 століття, що на Чубаївці. Про це повідомила журналістка Ольга Баклаженко.

Так, пожежа сталася в середу, 14 грудня, на перетині вулиць Чубаєвської та Авдєєва-Чорноморського. Попередня причина – необережне поводження з вогнем.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На місці працювали рятувальники, пожежу загасили та будівлю та вдалося врятувати. Однак стан історичної пам'ятки гнітючий. У ньому багато сміття. Також його часто відвідують люди без певного місця проживання.

За словами місцевих жителів, вони виступають за те, щоб місто прийняло будівлю у власність і передало її на баланс ОСНу.

Раніше ми пройшлися Чубаївкою і готові розповісти вам свої враження про неї.

У 1920-30-ті роки працювала лінія трамвая, що з'єднувала Аркадію, 8 станцію Великого Фонтану, Люстдорфську дорогу і центр міста. І якраз на розі Чубаєвської та Авдєєва-Чорноморського збереглися залишки старої бельгійської зупинки. Але 1934 року трамвай ліквідували через перешивку. Багато років зупинку було захоплено власником прилеглої ділянки. 2021 року вдалося демонтувати прибудову.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах