На Одещині проблеми з мобільним зв'язком: коли відновлять

На Одещині проблеми з мобільним зв'язком: коли відновлять.

На Одещині проблеми з мобільним зв'язком: коли відновлять. Фото: digital.report

Події
29 грудня 2022 14:48

Після сьогоднішньої ракетної атаки на Одеську область у місцевих жителів почалися проблеми із мобільним зв'язком. Про це на брифінгу у Military Media Center повідомив представник Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації Володимир Кодрашов.

За даними Національного центру оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій (НЦУ), станом на 9.00 29 грудня в Україні доступність базових станцій мобільного зв'язку становить понад 81% з урахуванням регіонів, де продовжуються активні бойові дії.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Після ранкової атаки ми фіксуємо незначне зниження доступності мобільного зв'язку – до 75%. Певні проблеми із зв'язком фіксуємо у Донецькій та Одеській областях, де прогнозується відновлення до рівня 82% сьогодні до кінця доби", – зазначив Володимир Кодрашов.



Нагадаємо, що якщо російські окупанти знову завдадуть масованих ракетних атак, які призведуть до повного блекауту, національний телемарафон і 5 радіокомпаній матимуть можливість працювати ще не менше трьох діб. Мобільні оператори також мають забезпечити можливість надавати зв'язок протягом трьох діб.

Оператори вже працюють над створенням резерву, який дозволить забезпечувати зв'язок у разі критичних перебоїв із електропостачанням.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах