На Одещині планують річкове пасажирське сполучення до Румунії

На Одещині планують річкове пасажирське сполучення до Румунії.

На Одещині планують річкове пасажирське сполучення до Румунії. Фото ілюстративне: topor.od.ua

Події
03 сiчня 2023 16:05

На Одещині готують пасажирський маршрут Дунаєм, який зв'яже поромну переправу Орлівка-Ісакча з містами Ізмаїлом і румунською Тулчею. Про це повідомляє Topor.od.ua.

В Ізмаїлі відбулася стартова конференція транскордонного проекту "CBConnect-Trans - Розвиток інтермодального сполучення за маршрутом Ізмаїл-Орлівка-Ісакча-Тулча", що фінансується за рахунок гранту Євросоюзу за спільною програмою "Румунія - Україна 2014-2020". Партнерами проекту виступають Ісакча, Тулча, Ізмаїл та Ренійська ОТГ, до складу якої увійшла Орлівка.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У рамках цього проекту в Ізмаїлі планують капітально відремонтувати частину під'їзної дороги до пасажирського терміналу з облаштуванням автостоянки, а також створити в межах набережної Луки Капікраяна невелику стоянку (приблизно на 12 місць) для маломірних суден. Зокрема, збираються придбати два судна на 12 та 32 пасажирські місця. Нові судна виконуватимуть регулярні рейси між Ізмаїлом та Тулчею, і зможуть пожвавити пасажирську складову між цими містами.

Повністю реалізувати проект "CBConnect-Trans - Розвиток інтермодального сполучення за маршрутом Ізмаїл-Орлівка-Ісакча-Тулча" планують до кінця 2023 року.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах