Одеський суд повернув місту землю за 24 мільйони, яку мерія незаконно віддала

Одеський суд повернув місту землю за 24 мільйони, яку мерія віддала незаконно.

Одеський суд повернув місту землю за 24 мільйони, яку мерія віддала незаконно. Фото: Одеська Обласна Прокуратура/facebook.com

Події
12 сiчня 2023 17:11

Прокуратура повернула у розпорядження міста ділянку землі вартістю 24,5 мільйона гривень на вулиці Пестеля. Там планувалася чергова висотка. Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури.

Так, Господарський суд Одеської області задовольнив позов Малиновської окружної прокуратури Одеси про повернення територіальній громаді міста земельної ділянки площею 0,38 га вартістю 24,5 мільйона гривень.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Прокурори довели, що землю передано Одеською міською радою в оренду для будівництва позаконкурентним способом, всупереч вимогам законодавства. Зокрема, суспільство мало право на одержання ділянки значно меншої площі, яка була необхідна лише для обслуговування об'єктів нерухомості, розташованих на ній.
Натомість земельну ділянку підприємству надано для будівництва нового об'єкту – двосекційного 16-ти поверхового житлового будинку з торговими та офісними приміщеннями та підземним паркінгом, з подальшим знесенням існуючих нежитлових будівель.

У той же час, для будівництва нового об'єкта нерухомості земля могла бути передана у користування лише на підставі аукціону. Суд визнав недійсним рішення міськради та договір оренди та зобов'язав суспільство повернути земельну ділянку територіальній громаді.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах