На кордоні затримали "моряка"-одесита, який намагався нелегально потрапити до Молдови

На кордоні затримали "моряка"-одесита, який намагався нелегально потрапити до Молдови.

На кордоні затримали "моряка"-одесита, який намагався нелегально потрапити до Молдови. Фото: facebook.com/SouthernBorderUkraine

Події
15 сiчня 2023 12:15

Увечері 12 січня поблизу пункту пропуску "Табаки" прикордонники затримали 42-річного одесита, який намагався незаконно потрапити до Молдови, щоб нібито звідти піти у морський рейс. Про це повідомили у пресслужбі Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

Назва судна та країну, до якої планував вирушити рейсом, чоловік так і не назвав. За його словами, цю інформацію йому згодом мали повідомити представники компанії.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Одесит пояснив, що вирішив піти через "зелений кордон", бо не хотів обтяжувати себе зайвими формальностями і робити документи, передбачені для легального виїзду моряків з країни.

На порушника прикордонники склали протокол про адміністративне правопорушення за частиною першою статті 204-1 "Незаконний перетин або спроба незаконного перетину державного кордону України" Кодексу України про адміністративні правопорушення. За законом за таке порушення фігуранту загрожує накладення штрафу від двохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт терміном до п'ятнадцяти діб, з конфіскацією знарядь та засобів скоєння правопорушення. Рішення у цій справі ухвалить суд.

Прикордонники нагадують, що для виїзду з України чоловіки призовного віку, які планують за межами нашої країни працювати на морських судах, повинні мати документи, передбачені пунктом 2-12 "Правил перетину державного кордону громадянами України", затверджених постановою КМУ №57 від 27.01.1995 року.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах