Вандалізм на цвинтарі: на Одещині п'яний хлопець пошкодив майже сотню надгробків

Вандалізм на цвинтарі: на Одещині п'яний хлопець пошкодив майже сотню надгробків.

Вандалізм на цвинтарі: на Одещині п'яний хлопець пошкодив майже сотню надгробків. Фото: od.npu.gov.ua

Події
21 сiчня 2023 14:29

У грудні 2022-го року в селі Нерушай Білгород-Дністровського району Одеської області 20-річний молодик розгромив 92 могильні плити. Про це повідомили у пресслужбі Нацполіції в Одеській області.

Про пошкодження надгробків правоохоронців повідомив працівник цвинтаря. Особу зловмисника поліцейські встановили протягом доби.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Виявилося, що хлопець, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, кілька днів поспіль ходив на цвинтар і з хуліганських мотивів громив могильні плити. За словами порушника, жодних неприязних стосунків із родичами померлих у нього не було і на даний момент він шкодує про скоєне.

Як повідомив начальник відділення поліції №2 Білгород-Дністровського районного відділу поліції Віктор Дудка, під час розслідування слідчі територіального підрозділу поліції зібрали достатньо доказів і під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури повідомили молодику про підозру у скоєнні злочинів, передбачених частиною першою статті 297 "Наруга над могилами") та частиною третьої статті 297 ("Наруга над могилами, вчинена повторно") Кримінального кодексу України. Згідно з чинним законодавством, правопорушнику загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк від чотирьох до п'яти років або позбавлення волі від чотирьох до семи років. Наразі триває слідство.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах