Зернова ініціатива на Одещині: кількість виходів судів впала до антирекордного показника

Зернова ініціатива на Одещині: кількість виходів судів впала до антирекордного показника.

Зернова ініціатива на Одещині: кількість виходів судів впала до антирекордного показника. Фото ілюстративне: facebook.com/MinInfra.UA

Події
27 сiчня 2023 16:02

Кількість виходів суден із українських портів протягом січня трималася на рівні 2,7. Тобто в середньому це було по два-три кораблі на день. Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України.

"Це фактично вважався один із найнижчих показників за всі місяці існування "зернової ініціативи". Він обумовлений штучним блокуванням роботи зернового коридору з боку російських інспекторів. Проте за останні дні станом на кінець січня ситуація погіршується, і добова кількість суден впала до 2,5. Це антирекордний показник", – зазначають у міністерстві.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Незважаючи на це, середній тоннаж відправок на одному судні у січні зберігся на рівні 37 тисяч тонн, що є найкращим показником за час роботи коридору. Але на загальну кількість відправок у січні це позитивно не вплинуло.

Так, коридором за перший місяць нового року виїхало лише 2,4 мільйона тонн зерна, тоді як у вересні та жовтні це було понад чотири мільйони тонн. Пшениці у січні відправлено 540 тисяч тонн, з них до Африки – 61 тисяча тонн.

Загалом Україна вже відправила в рамках зернової ініціативи 675 суден із вантажем у 18,4 мільйонів тонн. Частка Африки складає 2,3 мільйона тонн, Азії – 5,1 мільйона тонн, Європи – 7,5 мільйона тонн, Близького Сходу – 3,4 мільйона тонн.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах