В Одеській єпархії призначили нового благочинного Одеси

В Одеській єпархії призначили нового благочинного Одеси.

В Одеській єпархії призначили нового благочинного Одеси. Фото: facebook.com/od.eparchy

Події
28 сiчня 2023 16:23

В Одеській єпархії Православної Церкви України призначили нового благочинного Одеси. Ним став настоятель парафії святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії, протоієрей Роман Дорош. Про це повідомили на сайті єпархії.

Нового благочинного призначив після засідання Єпархіальної ради Одеської єпархії Православної Церкви України єпископ Одеський та Балтський Афанасій.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

"Від імені повноти Одеської єпархії, вітаємо отця Романа з отриманням нового послуху в Церкві! Нехай всемилостивий Господь співдіє отцю благочинному у всіх справах розбудови Церкви Христової на славу Богу і вірність Україні!!!" – йдеться у повідомленні.

У православній церкві благочинний – адміністративна посада священника, при призначенні на яку він стає одним із помічників єпископа. Такі священники є посередниками між парафією та єпархіальним управлінням з низки питань. Благочинного призначає правлячий архієрей єпархії з-поміж її священнослужителів, які, як правило, проживають на цій території.

Нагадаємо, в Одеській єпархії збираються обговорити питання перенесення святкування Різдва Христового на 25 грудня. Для цього планують скликати собор священників та мирян даного церковно-адміністративного округу. Дата проведення собору наразі невідома, проте у відомстві пообіцяли, що займуться цим найближчим часом.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах