Одеситу загрожує до семи років позбавлення волі за незаконне зберігання боєприпасів та вибухівок

Одеситу загрожує до семи років позбавлення волі за незаконне зберігання боєприпасів та вибухівок.

Одеситу загрожує до семи років позбавлення волі за незаконне зберігання боєприпасів та вибухівок. Фото: od.npu.gov.ua

Події
04 лютого 2023 14:24

Під час комендантської години поліцейські зупинили у Київському районі Одеси автомобіль, у якому виявили боєприпаси та вибухові речовини. Про це повідомили у пресслужбі Нацполіції в Одеській області.

За даними правоохоронців, 29-річний молодик, який керував транспортним засобом, без передбаченого законом дозволу придбав, зберігав та носив із собою більше трьох десятків набоїв різного калібру, саморобний вибуховий пристрій, кілька одиниць засобів підриву та корпусів гранат "РГД-5" та " Ф-1".

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Для вилучення боєприпасів та вибухонебезпечних предметів залучили спеціалістів-вибухотехніків.

Одеситу загрожує до семи років позбавлення волі за незаконне зберігання боєприпасів та вибухівок.Одеситу загрожує до семи років позбавлення волі за незаконне зберігання боєприпасів та вибухівок. Фото: od.npu.gov.ua

Відомості про цю подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною першою статті 263 ("Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами") Кримінального кодексу України. Вилучені предмети направили на експертизу – встановлюється їх походження.

Одеситу загрожує до семи років позбавлення волі за незаконне зберігання боєприпасів та вибухівок.Одеситу загрожує до семи років позбавлення волі за незаконне зберігання боєприпасів та вибухівок. Фото: od.npu.gov.ua

Затриманому фігуранту вже повідомили про підозру в носінні, зберіганні і придбанні бойових припасів та вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу. Слідчі клопотають про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Чоловікові загрожує позбавлення волі терміном від трьох до семи років. Наразі триває досудове розслідування.

Нагадаємо, у січні службовий собака допоміг прикордонникам у пропускному пункті "Староказаче" виявити мисливські патрони.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах