Житель Одеської області постане перед судом за переправлення призовника через держкордон

Житель Одеської області постане перед судом за переправку призовника через держкордон.

Житель Одеської області постане перед судом за переправку призовника через держкордон. Фото ілюстративне: istockphoto.com

Події
05 лютого 2023 15:32

На Одещині поліцейські викрили та відправили на лаву підсудних 52-річного мешканця Ізмаїла, який допомагав своєму колишньому колегі виїхати до сусідньої країни всупереч обмеженням воєнного стану. Про це повідомили у пресслужбі Нацполіції в Одеській області.

За даними правоохоронців, чоловіки, які разом працювали на підприємстві в Ізмаїлі, наприкінці грудня 2022 року домовилися, що один допоможе іншому перетнути кордон в обхід пунктів пропуску. Надалі правопорушник на своєму автомобілі вивіз втікача в транзитну зону, щоб той далі пішки дістався Молдови.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Зловмисника зупинили прикордонники. Спочатку він усе заперечував, проте після того, як поліцейські зібрали докази його протиправних дій, зізнався. За словами фігуранта, гроші зі знайомого за свої послуги він не брав, однак у поліції наголосили, що цей факт відповідальності з нього не знімає.

Як повідомив начальник слідчого відділу Одеського районного управління поліції №2 Вадим Швець, правопорушнику висунули обвинувачення у незаконному переправленні осіб через державний кордон України, керівництві такими діями та сприянні їх вчиненню порадами, вказівками, наданням засобів або усуненням перешкод, що передбачено частиною першою статті 332 ( "Незаконне переправлення осіб через державний кордон України") Кримінального кодексу України.

Наразі правоохоронці вже направили обвинувальний акт до суду. За скоєне фігуранту загрожує позбавлення волі на строк від трьох до п'яти років.

Нагадаємо, 2 лютого прикордонники Ізмаїльського загону затримали на державному кордоні, неподалік села Кубей Болградського району, двох ухилянтів, які намагалися через засніжені поля дістатися Молдови.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах