В Одесі передали державі майно російського олігарха на майже два мільярди

В Одесі передали державі майно російського олігарха майже на два мільярди.

В Одесі передали державі майно російського олігарха майже на два мільярди. Фото: esbu.gov.ua

Події
08 лютого 2023 13:38

БЕБ передало в управління держави залізняк з Одеської області, що належить російському олігарху, на 1,8 мільярда гривень. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Так, детективи передали до Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) майже 170 тисяч тонн залізняку.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Слідство встановило місцезнаходження підпільних складів РФ на території кількох морських портів на Одещині. На них зберігалася стратегічна сировина, яку надалі представники країни-агресора намагалися нелегально переправити морськими суднами на територію Росії.

Ці корисні копалини на праві власності належать наближеному до президента Росії олігарху через компанію-нерезидента. Після вторгнення Росії на територію України 24 лютого 2022 року на цього прокремлівського мільярдера накладено санкції РНБО України, США та Євросоюзу. За інформацією ЗМІ, йдеться про Алішера Усманава.

Співробітники БЕБ викрили згадану компанію в ухилянні від сплати податків у особливо великих розмірах. Протягом 2021-2022 років вона задекларувала переміщення залізняку по території України до країн Азії, у митному режимі "транзит". Щоб ухилитися від сплати податків, зборів та інших обов'язкових платежів, що сплачуються під час імпорту товарів на територію України, посадові особи компанії використовували механізм так званого "перерваного транзиту". Відбувалося оформлення фіктивних документів щодо вивезення руди за межі України.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах