Більше розкритих злочинів і менше правопорушень: одеська поліція підбила підсумки 2022 року

Більше розкритих злочинів і менше правопорушень: одеська поліція підбила підсумки 2022 року.

Більше розкритих злочинів і менше правопорушень: одеська поліція підбила підсумки 2022 року. Фото: od.npu.gov.ua

Події
12 лютого 2023 17:58

Протягом 2022 року в Одеській області зареєстрували 15,4 тисячі кримінальних правопорушень, тобто на 16% менше, ніж у 2021 році. Про це повідомили у пресслужбі Нацполіції в Одеській області.

За рік кількість випадків зґвалтування знизилася на 85%, крадіжок та розбійних нападів – на 40%, умисних вбивств – на 29%, тяжких тілесних ушкоджень зі смертельними наслідками – на 8%. Випадків незаконного заволодіння транспортними засобами поменшало на 57%, а кількість хуліганств та пограбувань скоротилася вдвічі.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

У 2022 році правоохоронцям вдалося розкрити всі злочини, пов'язані із завданням тяжких тілесних ушкоджень, 71 із 73 зареєстрованих умисних вбивств, 82% згвалтувань, 90% пограбувань та розбійних нападів, понад 84% хуліганств та 74% незаконних заволодінь транспортними засобами. Також поліцейські викрили понад 2,3 тисячі злочинів, пов'язаних з наркотиками, припинили діяльність 28 організованих злочинних груп та зареєстрували 85 кримінальних проваджень за колабораційну діяльність.

Кількість зареєстрованих кримінальних правопорушень, пов'язаних із ДТП, зменшилася на 14%, зокрема стало на 25% менше смертельних аварій.

Загалом минулого року слідчі ГУНП в Одеській області провели досудові розслідування та направили до суду кримінальні провадження за 7,7 тисячами кримінальних правопорушень, а оператори "102" опрацювали понад 567 тисяч викликів.

Раніше правоохоронці повідомили подробиці займання чотирьох автомобілів, що сталося вночі 11 лютого на вулиці Асташкіна у Приморському районі Одеси.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах