В Одесі адвокат хотіла підкупити суддю: що їй загрожує

В Одесі адвокат хотіла підкупити суддю, що їй загрожує.

В Одесі адвокат хотіла підкупити суддю, що їй загрожує. Фото: uainfo.org

Події
13 лютого 2023 13:19

В Одесі суд ухвалив вирок жінці-адвокату, яка хотіла підкупити суддю. Обвинувачена визнала свою провину. Про це повідомили у пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Так, Вищий антикорупційний суд ухвалив угоду про визнання винності між прокурором САП та адвокатом з Одеської області. Жінці призначили покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі з випробувальним терміном три роки. Крім того, вона має заплатити 51 тисячу гривень штрафу.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як виявилося, адвокат переконувала клієнта передати 1,7 тисячі доларів судді Одеського апеляційного суду за скасування постанови про притягнення до відповідальності за п'яне водіння.

Отримавши цю суму від клієнта, адвокат намагалася передати їх судді, але її викрили працівники САП та НАБУ. Правоохоронці виявили та вилучили гроші з автомобіля жінки. Сама суддя про це нічого не знала.

Нагадаємо, що з уддя Приморського районного суду Одеси Лариса Єршова заявила про фальшиві ухвали, видані від її імені зі своїм підписом. Вона виявила в автоматизованій системі документообігу. Про втручання у її професійну діяльність та підробку ухвал суддя повідомила до Вищої ради правосуддя.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах