На Привозі люди у формі жорстко затримали чоловіка: що кажуть військові

На Привозі люди у формі жорстко затримали чоловіка: що кажуть військові.

На Привозі люди у формі жорстко затримали чоловіка: що кажуть військові. Фото із соціальних мереж

Події
14 лютого 2023 14:09

В Одесі зафіксували чергове насильницьке затримання чоловіка людьми у формі. У соцмережах 13 лютого почали розповсюджувати відео, на якому люди у військовій формі неподалік ринку "Привоз" в Одесі намагаються затримати чоловіка, а той просить прибрати від нього руки. Про це повідомляє "Суспільне".

Так, начальниця координаційного прес-центру сил охорони та оборони Півдня Наталія Гуменюк повідомила, що наразі з'ясовуються обставини події та особи, зображені на відео.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Ми щодня інструктуємо підрозділи, які виходять із рейдами в таку роботу. Але, на жаль, людський фактор є людський фактор. Ми зараз розуміємо, що це таке, хто на цьому відео і чи справді це так, як є. Тому що в У більшості випадків справді є некоректна поведінка персоналу, але все ж таки вона подається з додатковим присмаком коментарів, які не відповідають дійсності", - зазначила Наталія Гуменюк.

Також вона розповіла, що не на всіх відео, які розповсюджуються по мережі, є співробітники територіальних центрів комплектування і не скрізь зображені заходи мобілізації. Відео, які подано як мобілізаційні, за її словами, насправді можуть зображати, наприклад, затримання злочинця чи втручання поліції для вирішення побутового конфлікту. Тому заяви щодо того, що відбувається на конкретному відео, військові можуть робити лише після з'ясування обставин.

"У разі, якщо виявляються факти неправомірної поведінки нашого персоналу військового до людей, проводиться робота, службова перевірка та навіть вибачення цих людей перед особою, до якої було застосовано некоректну поведінку. Але дуже багато випадків, які спотворені та відео подано вирізаними", - повідомила керівниця прес-центру.

За її словами, випадки, коли працівники військкомату вибачалися за "надто емоційну поведінку" перед людьми, були і в Одесі. Також Наталія Гуменюк зазначила, що персоналу, який залучено до заходів мобілізації, поки що багато, їх навчають працювати з людьми, проте не всі одразу на це реагують.

У територіальному центрі комплектування повідомили, що знаються на ситуації.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах