Мовний скандал у Одесі: власник закладу розповів свою версію подій

Мовний скандал у Одесі: власник закладу розповів свою версію подій.

Мовний скандал у Одесі: власник закладу розповів свою версію подій. Фото: suspilne.media

Події
17 лютого 2023 16:17

Власник кафе Cafe de Fleur в Одесі, з якого нібито вигнали жінку за прохання обслуговувати українською, прокоментував ситуацію. Про це повідомляє " Суспільне ".

За словами Сергія, який і фігурує на відео, випадок неоднозначний, а дівчина, на його думку, є професіоналом у "чорному піарі" і ролик навмисно змонтувала так, щоб зробити його винним. Чоловік стверджує, що зображене на відео лише відсоток від реальної картини.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Те, що її не обслуговували - це брехня. Підійшов мій працівник і почав українською обслуговувати і взагалі жодних проблем у нього не виникало з українською, але чомусь дівчина якось усе це перекрутила, що ніби її вигнали звідси, не захотіли її обслуговувати. Інцидент був просто висмоктаним із пальця і я вважаю, що якось варто покарати цю дівчину за таке", – розповів Сергій.

Він зазначив, що у момент, коли жінка сиділа у залі, спілкувався з товаришем, а її обслуговував офіціант українською мовою. Проте, за словами Сергія, відвідувачка схотіла, щоб обслуговував її саме власник. На що той їй пояснив, що зайнятий і цього не робитиме. Проте жінка продовжувала з ним дискусію.

"Обслуговування - це одне, що стосується закладу - ми обслуговуємо українською, а спілкуватися ми можемо будь-якою мовою: російською, українською, як зручно... Я взагалі не збирався з нею спілкуватися, у мене були свої справи, я просто хотів, щоб вона від мене відстала", – пояснив чоловік.

Також прокоментував Сергій та інформацію про те, що через інцидент жінку вирішили вигнати з кафе та закрити заклад.

"Ми вже хотіли закривати кафе, коли вони зайшли з подругою. Я вже подумав "ну гаразд, останній клієнт", нехай собі сидять. І це сталося вже наприкінці робочого дня. а не так, як вона сказала, що ми її вигнали та закрили кафе", – додав власник закладу.

Також він розповів, що приходили правоохоронці, чоловік їм усе пояснив, показав відео із камери спостереження, але чи порушили у цій справі – не знає. Втім, свою правоту чоловік доводитиме і надалі.

На заклад очікує штраф

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь повідомив, що на основі заяви відвідувачки склали адміністративний протокол. Який саме штраф тепер заплатить кафе, не уточнюється, але його розмір коливається від 3400 до 8500 гривень - у разі першого порушення і від 8500 до 11900 гривень у разі повторного порушення.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах