В Одеську область приїхали посли Словенії, Чехії та міністр агрополітики України: подробиці візиту

В Одеську область приїхали посли Словенії, Чехії та міністр агрополітики України: подробиці візиту.

В Одеську область приїхали посли Словенії, Чехії та міністр агрополітики України: подробиці візиту. Фото: facebook.com/oda.odesa

Події
18 лютого 2023 18:41

Сьогодні, 18 лютого, Одеську область відвідали міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський і Надзвичайні та Повноважні Посли Республік Словенія та Чехії в Україні Радек Матула та Томаж Менцін. Про це повідомили у пресслужбі Одеської ОВА.

Разом із начальником Одеської ОВА Максимом Марченком та представником Всесвітньої продовольчої програми Метью Холлінгворт посли та міністр оглянули судно Valsamitis, яке стоїть під завантаження у порту Чорноморська. На борту цього балкера планують доставити 25 тисяч тонн української пшениці до порту Момбаса для Республіки Кенія.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Як зазначив на брифінгу Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський, постачання зерна реалізується у рамках ініціативи Grain from Ukraine. Країнами-донорами, які сплатили закупівлю зерна, фрахт судна, логістику та дистрибуцію зазначеної поставки стали Великобританія, Норвегія, Бельгія, Нідерланди, Швейцарія, Італія, Словенія та Чехія. Grain From Ukraine – це перш за все гуманітарна ініціатива, в рамках якої планують забезпечити зерном країни, які перебувають на межі голоду. Кожне судно із зерном, відправлене у рамках Grain From Ukraine, у середньому забезпечує потребу у продовольстві для 90 тисяч осіб.

  • В Одеську область приїхали посли Словенії, Чехії та міністр агрополітики України: подробиці візиту фото
  • В Одеську область приїхали посли Словенії, Чехії та міністр агрополітики України: подробиці візиту фото 1
  • В Одеську область приїхали посли Словенії, Чехії та міністр агрополітики України: подробиці візиту фото 2
  • В Одеську область приїхали посли Словенії, Чехії та міністр агрополітики України: подробиці візиту фото 3

В Одеську область приїхали посли Словенії, Чехії та міністр агрополітики України: подробиці візиту фото

Фото: facebook.com/oda.odesa

Під час розмови з Послами Чехії та Словенії голова Одеської ОВА підкреслив, що незважаючи на війну та всі труднощі, пов'язані з повномасштабним вторгненням, Україна продовжує турбуватися про продовольчу безпеку світу, а ключову роль у цьому відіграють порти Одеської області.

"Наша країна зараз потребує підтримки міжнародної спільноти та системних рішень у питанні саботажу роботи зернового коридору з боку російської сторони, яка умисно обмежує експорт українського продовольства. Об’єктивних причин для цього немає. Це частина їх гібридної війни", – сказав Максим Марченко.

Нагадаємо, у січні з портів Великої Одеси вийшли 77 суден, які експортували три мільйони тонн агропродукції до країн Африки, Азії та Європи. Це на 25% менше за обсяги грудня, коли Україна відправила 94 судна з 3,7 мільйона тонн продовольства.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах