У мережі з'явилося відео про неприїзд швидкої до пацієнтки з температурою 40°С: коментар одеських медиків

У мережі з'явилося відео про неприїзд швидкої до пацієнтки з температурою 40: коментар одеських медиків.

У мережі з'явилося відео про неприїзд швидкої до пацієнтки з температурою 40: коментар одеських медиків. Скриншот відео facebook.com/EMD103Odessa

Події
19 лютого 2023 14:56

17 лютого у деяких новинних ресурсах опублікували відео та інформацію щодо неприїзду швидкої на виклик до пацієнтки з температурою 40°С.

У пресслужбі Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф заявили, що ЗМІ опублікували кілька речень, вирваних із контексту спілкування диспетчера 103 із заявницею.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Медики підкреслили, що всі розмови та виклики, що надходять на лінію 103, записуються, і опублікували повне відео розмови з жінкою, яка протягом трьох днів хворіла на застуду, але не зверталася до сімейного лікаря.

Відео: facebook.com/EMD103Odessa

Диспетчери протягом десяти хвилин намагалися проконсультувати жінку. Їй пояснювали, що бригада швидкої допомоги може лише приїхати, щоб знизити температуру, тоді як призначити лікування може лише сімейний лікар.

"Наголошуємо! Висока температура сама по собі не є приводом для виклику швидкої допомоги. Лише коли доєднується інші симптоми, такі як утруднене дихання, біль у грудях, судоми, пригнічення свідомості, тоді виклик на 103 буде обґрунтованим. Пам'ятайте, що поки бригада швидкої перебуває у вас вдома і розповідає, як приймати Ібупрофен або Парацетамол, потенційні екстрені та критичні пацієнти можуть не дочекатися швидкої. Щодо відео, яке зараз розходиться мережею, то наголошуємо, що законодавством визначені чіткі стани, які потребують екстреної медичної допомоги. Висока температура у дорослої людини до цього переліку не входить", – підсумували медики.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах