До Одеси приїхала правнучка Івана Франка

До Одеси приїхала правнучка Івана Франка.

До Одеси приїхала правнучка Івана Франка. Фото: usionline.com

Події
20 лютого 2023 10:44

До Одеси приїхала правнучка Івана Франка – відома у Калуші піаністка та активістка Олеся Франка. Про це повідомляє " УСІ ".

Правнучка відомого українського письменника викладає дітям музику та пише вірші. Також вона подорожує Україною, щоб продовжувати слово Франка.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Правнучка Каменяра Олеся Франка пройшлася вулицями Одеси та вперше завітала до бібліотеки, заснованої на честь її прадіда. Жінка розповіла, що вважає місто рідним до душі, тож до повномасштабної війни часто приїжджала сюди влітку. Однак у цю подорож вона відчула Одесу по-іншому, з її багатою історією та єдністю городян під час війни.

"Сьогодні, приїхавши до Одеси, у мене відкрилося інше бачення, думки збагатилися іншою інформацією, яку мені надали працівники бібліотеки Івана Франка. Наталія Філенко, яка організувала цю зустріч. Сьогодні вперше була в бібліотеці. Мене вразила розповідь про створення Одеси, засновників, про створенні театру, та відновлення міста та про єдність одеситів. Він, це місто, мені дуже близький”, – поділилася правнучка письменника.

  • До Одеси приїхала правнучка Івана Франка фото
  • До Одеси приїхала правнучка Івана Франка фото 1
  • До Одеси приїхала правнучка Івана Франка фото 2
  • До Одеси приїхала правнучка Івана Франка фото 3
  • До Одеси приїхала правнучка Івана Франка фото 4
  • До Одеси приїхала правнучка Івана Франка фото 5

До Одеси приїхала правнучка Івана Франка фото

Усі фото: usionline.com

Олеся також відвідала пам'ятник прадіду та відвідала одеську "Книжку". Там їй провели екскурсію та подарували маленький презент.

"Бачу, що одесити зберігають ту цінність, яку пощастило отримати місту. Це історія, не кожному місту це вдається утримати, це наше багатство України, традиції. Про кожну вулицю Одеси, особливо центральну частину міста, де починалося місто, можна розповісти багато чого цікавого. Підземна Одеса. Я дуже багато була на екскурсіях, але сьогодні мене ці розповіді дуже вразили", – зазначила Олеся Франко.

Одеса, додала жінка, одне з найбільших культурних міст, де мешкає багато сучасних українських письменників та художників, громадських діячів, які поширюють національну культуру, бережуть українське слово та традиції Франка.

"Тут є і шанування його слова – нашого Каменара. Є бібліотека Франка та пам'ятник Франка, є дошка Івану Франку, вулиця – це теж вражає. Дух Франка, як то кажуть, літає над Одесою, і це Україна", – зазначила правнучка письменника.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах