Вперше за роки незалежності: по гирлу Швидке плаватимуть судна з більшим осадом

Вперше за роки незалежності: по гирлу Швидке плаватимуть судна з більшим осадом

Вперше за роки незалежності: по гирлу Швидке плаватимуть судна з більшим осадом

Події
20 лютого 2023 12:27

Судна з осадкою 6,5 метра можуть проходити гирлом Швидке в Одеській області. Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України.

Відповідно до розпорядження від 16 лютого, виданого портом "Ізмаїл", прохідне осідання суден на ділянці від 0-го кілометра гирла Швидке річки Дунай до 77-го кілометра Кілійського гирла становить 6,5 метра, а від 77-го кілометра до 11 Кілійського гирла – сім метрів. На початку повномасштабного вторгнення максимальне осідання становило лише 3,9 метра.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації
Збільшення рівня опади відбулось у рамках програми ЄС "Шляхи солідарності" (Solidarity Lanes), покликаної сприяти розвитку альтернативних логістичних маршрутів для українського експорту.

Дунайський портовий кластер за останній рік суттєво розвинув експортну спроможність. Лише з березня минулого року перевалка вантажів у портах "Ізмаїл", "Рені" та "Усть-Дунайськ" зросла втричі. Загалом же з них експортували понад 17 мільйонів тонн продукції, у тому числі понад 11 мільйонів тонн продовольства.

"Збільшити припустиме осідання суден вдалося вперше за часи незалежної України. Завдяки цьому ми зможемо забезпечити більш ефективне та безпечне судноплавство між Чорним морем та річкою Дунай, а також збільшити вантажопотік через Дунайські порти", – прокоментував віце-прем'єр-міністр з відновлення України, а також Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури. Олександр Кубрак.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах