В Одесі російська IT-компанія присвоювала гроші та мала доступ до секретних даних

В Одесі російська ІТ-компанія надавала гроші і мала доступ до даних стратегічних об'єктів.

В Одесі російська ІТ-компанія надавала гроші і мала доступ до даних стратегічних об'єктів. Фото: start-up.ro

Події
22 лютого 2023 10:41

В Одесі виявили російську IT-компанію, яка привласнювала гроші з державного бюджету та мала доступ до даних стратегічних об'єктів області. Про це йдеться у матеріалі видання " Антикорупційний вимір ".

Так, СБУ встановили, що протягом 2022 року керівництво фірми привласнило 2,8 мільйона гривень із державного бюджету. Також за інформацією видання, російська компанія мала доступ до обладнання Одеської обласної ради, одеського порту, "Ощадбанку" та НБУ.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Наприкінці минулого року в СБУ з'ясували, що російська ІТ-компанія є виконавцем п'яти чинних договорів на загальну суму майже 18 мільйонів гривень.

Видання визначило чотири з них:

- За день до початку вторгнення одеський порт уклав з CBS угоду на послуги з обслуговування сервера за 243 500 гривень, яка діяла до 13 січня 2023 року та була повністю оплачена;

- "Ощадбанк" у вересні 2022 року замовив комплекс для моніторингу систем трафіку майже за три мільйони гривень;

- Національний Банк України уклав угоду на технічну підтримку свого ПЗ за більш ніж 12,5 мільйонів гривень, яка діяла до кінця минулого року;

- Державний експортно-імпортний банк України досі є клієнтом філії російської CBS, наразі у них укладено два договори більш ніж на 1,67 мільйона гривень, які діятимуть до грудня 2024 року.

КП "Обласний інформаційно-аналітичний центр" Одеської обласної ради також уклав із CBS договір на 100 000 гривень. У рішенні Солом'янського суду було зазначено, що керівництво одеської CBS фінансує тероризм, сплачуючи податки до Росії.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах