Публікував проросійські пости в "Однокласниках": в Одесі судитимуть чергового "прихильника Кремля"

Публікував проросійські пости в "Однокласниках": в Одесі судитимуть чергового "прихильника Кремля".

Публікував проросійські пости в "Однокласниках": в Одесі судитимуть чергового "прихильника Кремля". Фото: od.npu.gov.ua

Події
25 лютого 2023 20:10

В Одесі затримали 49-річного місцевого жителя, який звеличував агресивні дії російських загарбників, називаючи їх "відплатою європейській спільноті, яку та має запам'ятати на все життя". Про це повідомили у пресслужбі Нацполіції в Одеській області.

Відповідний контент чоловік поширював на особистій сторінці у забороненій в Україні соціальній мережі "Однокласники".

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Правопорушника викрили працівники Одеського районного управління поліції № 1. У ході санкціонованого обшуку, проведеного у приміщенні фігуранта, поліцейські вилучили мобільний телефон, з якого він провадив протиправну діяльність.

В Одесі судитимуть чергового "прихильника Кремля". || Фото: В Одессе будут судить очередного "сторонника Кремля". || Фото: od.npu.gov.uaВ Одесі судитимуть чергового "прихильника Кремля". Фото: В Одессе будут судить очередного "сторонника Кремля". Фото: od.npu.gov.ua

Як повідомив старший дізнавач у цій справі Олександр Сейрик, на підставі зібраних доказів, підтверджених лінгвістичною експертизою, дізнавачі поліції під процесуальним керівництвом Київської окружної прокуратури міста Одеси повідомили чоловіку про підозру в колабораційній діяльності за частиною першою статті 111-1 Кримінального кодексу ("Колабораційна діяльність"). Йдеться про публічні заклики громадянином України до підтримки рішень та дій держави-агресора, збройних формувань та окупаційної адміністрації держави-агресора. Визнавши зібрані під час дізнання докази достатніми, правоохоронці склали обвинувальний акт та направили його до суду.

За законом, за таке порушення фігуранту загрожує покарання у вигляді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п'ятнадцяти років.

Нагадаємо, кілька днів тому СБУ затримала в Одеській області російського агента, який розвідував позиції української ППО поблизу Чорного моря.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах