У Держприкордонслужбі розповіли чому не розкривають ім'я одеського прикордонника-автора фрази про російський корабель

У Держприкордонслужбі розповіли, чому не розкривають ім'я одеського прикордонника-автора фрази про російський корабель.

У Держприкордонслужбі розповіли, чому не розкривають ім'я одеського прикордонника-автора фрази про російський корабель. Фото: Cвятослав Лаврусенко

Події
28 лютого 2023 07:56

Один із одеських прикордонників сказав уже легендарну фразу про російський корабель, проте Україна досі не знає свого героя. Про це розповів голова Держприкордонслужби України Сергій Дейнеко Українській правді.

Авторство фрази про крейсера "Москва" приписували різним людям. Спочатку зазначили, що "Москву" надіслав морпіх і навіть назвали його ім'я. Однак згодом виявилося, що автором був прикордонник. Дейнеко пояснив, чому сталася ця плутанина.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Дивіться, найбільша цінність для мене – це людське життя. Я почну з останнього питання, чому країна не знає героя. Справа в тому, що щодо цього хлопця, який здійснив, можливо, хуліганський вчинок, залишаються певні моменти безпеки, і у мене є домовленість із ним, що поки вони не наважаться, я не зроблю нічого, що поставило б його безпеку під сумнів", – розповів Дейнеко.

Зображення з цитатою розмістив у своєму кабінеті Дейнеко.

"Ця картинка висить з першого дня. Я сказав, що зніму її після нашої перемоги або нехай зніме її той, хто поміняє мене в цьому кріслі, якщо зможе це зробити", – сказав глава Держприкордонслужби.

За його словами, у перший день повномасштабної війни Росія захопила на острові Зміїний на Одещині 80 військових та цивільних. Частина з них досі перебуває у неволі.

"Тоді в полон потрапило лише 80 захисників України та цивільних, 28 з них були прикордонники. Зараз 12 звільнено, 16 ще у полоні. На жаль, ми не можемо впливати на ці списки жодним чином. Росія кого хоче, того і віддає. Жодної логіки. не бачу. Є люди, які з першого дня війни перебувають у полоні", – зазначив Дейнеко.

Нагадаємо, що то фразою "Російський військовий корабель, іди н * й!" ще на початку повномасштабного вторгнення відреагував один прикордонник на острові Зміїний на вимоги російських окупантів здатися.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах