"ЧВК Редан": в Одесі запобігли масовій бійці біля ТЦ "Панорама"

"ЧВК Редан": в Одесі запобігли масовій бійці біля ТЦ "Панорама".

"ЧВК Редан": в Одесі запобігли масовій бійці біля ТЦ "Панорама". Фото: lviv.media

Події
28 лютого 2023 10:12

У понеділок, 27 лютого, в Одесі запобігли масовій бійці за участю підлітків у Київському районі біля торгового центру "Панорама". Про це повідомляє " Думська ".

Біля ТЦ вибралася велика група молоді, яка відносить себе до російської субкультури "ЧВК Редан", і яка прийшла на стрілку до іншого молодіжного руху "офніки".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Поліцейські знайшли в telegram канал під назвою "ЧВК Редан Одеса", де було написано, що 27 лютого має відбутися зіткнення між двома молодіжними рухами.

Правоохоронці провели профілактичні бесіди із майже 70 підлітками.

Зазначимо, що цього ж дня молодь, яка відносить себе до "ЧВК Редан", зібралася для масових бійок у Києві, Харкові, Львові, Житомирі та Івано-Франківську. У всіх містах поліції вдалося не допустити зіткнень.

Що таке ПВК "Редан"

"Редан" борються проти гопників (бритоголової молоді зі спальних районів, що зазвичай ходить у спортивному одязі), а також скінхедів, футбольних фанатів і людей з неслов'янською зовнішністю (у Росії - кавкавців та жителів Середньої Азії). У них з'явилася нова назва своїх ворогів-гопників – "офніки". Представники "ЧВК" відстоюють свою свободу виглядати так, як вони хочуть.

ПВК – це приватна військова компанія. Жодної справжньої ПВК, звичайно, "Редан" не є, це стеб, за визнанням самих учасників руху. Редан – це злочинна організація, описана у японському коміксі Hunter x Hunter. Інша назва її – Павук. Символ "павук" та цифра 4 - це данина моді, культурі аніме.

"Редан" з'явився у Росії у вересні 2022 року. Учасники РФ спілкуються в паблику у соціальній мережі " ВКонтакте ". Населення "Редана" з'явилося тільки зараз, у лютому 2023 року, коли представники субкультури почали влаштовувати масові бійки з футбольними фанатами у московських торгових центрах.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах