Вибух складів боєприпасів у Придністров'ї призведе до екологічної катастрофи в Одесі

Вибух складів боєприпасів у Придністров'ї спричинить екологічну катастрофу в Одесі.

Вибух складів боєприпасів у Придністров'ї спричинить екологічну катастрофу в Одесі. Фото: sloboda.org

Події
28 лютого 2023 11:50

На Одесу чекатиме екологічна катастрофа, якщо вибухнуть склади боєприпасів у Придністров'ї. Про це розповів екс-начальник генеральної інспекції МО Республіки Молдова Юрій Бричаг в ефірі телемарафону.

"Колись там було понад 40 тисяч тонн боєприпасів, зараз залишилося приблизно 20. Починаючи з 2000 до 2004 року частину з них вивезли до РФ, частину – знищили. Не дай Боже буде підрив цих боєприпасів, це завдасть непоправних екологічних збитків, як Молдові, так і на Одещині", – заявив Бричаг.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нагадаємо, ближче до роковин повномасштабного вторгнення знову почали говорити про загрозу Україні з боку сусідньої ПМР. А в РФ заявляють, що Україна нібито планує вторгнення у Придністров'я та зосереджує велику кількість військ на кордоні.

Заяви російських військових пропагандистів прокоментувала Наталія Гуменюк, керівник об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України.

За її словами, українські війська зосередили сили біля кордону з Придністров'ям, які адекватні тій загрозі, яка гіпотетично можлива з боку РФ, чиї війська знаходяться на території цього анклаву.

Гуменюк додала, що НАТО та Україна не дозволять російському десанту висадитися в Придністров'ї: "Висадка десанту в Придністров'ї неможлива апріорі, адже для цього необхідно перетнути повітряний простір або країн НАТО, або безпосередньо України. Ну хто ж їм дозволить!"

Тим часом Центр протидії дезінформації при РНБО України заявив, що російські ЗМІ поширюють фейковий "документ", в якому висунуто звинувачення у невизнаному Придністров'ї. Цей "документ" стверджує, що уряд Зеленського готується до вторгнення у Придністров'я.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах