Є померлий: яка ситуація з коронавірусом в Одеській області

Є померлий: яка ситуація з коронавірусом на Одещині.

Є померлий: яка ситуація з коронавірусом на Одещині. Фото: Vgorode

Події
28 лютого 2023 12:18

Кількість померлих через COVID-19 з початку року на Одещині зросла до 23. На тижні помер ще один хворий. Про це повідомили у пресслужбі Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України.

Так, за останній тиждень, порівняно з попереднім, захворюваність зросла на 20%, зокрема серед дорослого населення на 17,5%, серед дітей на 43,3%. Рівень госпіталізації також збільшився на 10%.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

З початку 2023 року в області зареєстрували 2 тисячі 534 лабораторно підтверджені випадки COVID-19.

Також минулого тижня медики зареєстрували на Одещині випадок зараження новим штамом коронавірусу Omicron - XBB.1.5 або " Кракен ". Випадок зареєстрований в одному з населених пунктів Одеського району у людини, яка двічі вакцинована проти коронавірусу, за межі області не виїжджала, тобто місцеве зараження.

За даними медиків, зараз в області циркулюють дев'ять різновидів штаму коронавірусу "Омікрон", проте нового варіанта, XBB.1.5 ("Кракен"), досі не зафіксували, це вже десятий різновид.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах