На честь загиблого моряка УДП назвуть теплохід

На честь загиблого моряка УДП назвуть теплохід.

На честь загиблого моряка УДП назвуть теплохід. Фото: facebook.com/Дмитро-Москаленко

Події
01 березня 2023 12:30

На честь загиблого на російсько-українській війні моряка Валерія Кідика, який працював на Одещині, назвуть теплохід. Про це повідомив генеральний директор "Українського Дунайського пароплавства" Дмитро Москаленко.

Так, йдеться про першого помічника механіка з електроустаткування теплохода "Загорськ" ("Чугуєв"). Саме на його честь мають намір назвати теплохід, на якому він служив. Колектив УДП має ще підтримати це рішення.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

В УДП Валерій із 2009 року. Починав слюсарем-судноремонтником бази технічного обслуговування флоту. Набирався практичного досвіду, а паралельно закінчив Білгород-Дністровський морський рибопромисловий технікум за фахом механіка. З 2012 року перейшов до транспортного флоту електромеханіком, і на всі ці роки його другим будинком став теплохід "Загорськ". 2021 року отримав диплом судномеханіка в Дунайському інституті НУ "ОМА".

"Він чудово вписався в екіпаж судна, був дуже доброю, чуйною людиною з великим серцем. Екіпаж складається з різних людей, а Валерій знаходив спільну мову з усіма. Навіть якщо у когось виникав конфлікт, він намагався знайти точку дотику, щоб помирити людей "Завжди приходив на допомогу. З початком війни Валерій дуже переживав за долю країни. Колеги згадують, як уранці він приходив на сніданок і вітався "Слава Україні!", - сказано в повідомленні.

У листопаді Валерій мав іти в рейс, але отримав повістку та пішов служити. Три місяці проходив підготовку. Члени екіпажу підтримували зв'язок, переживали його. Буквально тиждень тому від нього надійшло повідомлення, що його надсилають на фронт. Валерію було лише 40 років.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах