В Одесі взяли під варту начальника Херсонського СІЗО, якого звинувачують у держзраді

В Одесі взяли під варту начальника Херсонського СІЗО, якого звинувачують у держзраді.

В Одесі взяли під варту начальника Херсонського СІЗО, якого звинувачують у держзраді. Фото: court.gov.ua

Події
03 березня 2023 13:09

Одеський апеляційний суд узяв під варту начальника ГУ "Херсонський слідчий ізолятор", якого звинувачують у держзраді. Про це повідомляє Одеський апеляційний суд.

Так, 2 березня колегія суддів з розгляду кримінальних справ Одеського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу прокурора Херсонської обласної прокуратури на ухвалу Малиновського районного суду Одеси, яким обвинуваченому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з визначенням розміру застави. І його звільнили.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У суді довели, що чоловік, виконуючи обов'язки начальника ГУ "Херсонський слідчий ізолятор", будучи працівником правоохоронного органу, бажаючи допомогти окупаційній адміністрації РФ, починаючи з початку червня 2022 порушивши присягу добровільно почав "службу" на посаді "помічника начальника по роботі " у підпорядкованої окупаційної адміністрації РФ, саме у незаконно створеному органі – " Управління служби виконання покарань Херсонської області ". Надалі воно увійшло до «Федеральної служби виконання покарань», завдаючи шкоди суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України, зокрема, шляхом становлення та дії правоохоронних органів окупаційної влади РФ та території Херсонської області».

За результатами апеляційного розгляду ухвалу суду першої інстанції від 14 лютого 2023 року скасували. Чоловіка затримали у залі апеляційного суду. Він проведе у в'язниці 60 днів без визначення розміру застави.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах