Слідчий з Одеської області, який застрелив дівчину-поліцейську, отримав умовний термін

Слідчий із Одеської області, який застрелив дівчину-поліцейську, отримав умовний термін.

Слідчий із Одеської області, який застрелив дівчину-поліцейську, отримав умовний термін. Фото: facebook.com/odesapolice

Події
06 березня 2023 10:48

На Одещині слідчий випадково застрелив дівчину-поліцейську та отримав умовний термін. Таке рішення ухвалив Савранський районний суд.

Сама НП сталася у серпні 2022 року, у службовому приміщенні поліції. Засуджений на момент скоєння кримінального правопорушення обіймав посаду слідчого, мав звання "старший лейтенант поліції".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Офіцер зайшов у службовий кабінет, де перебували його колеги, у тому числі 26-річна поліцейська дівчина. Засуджений поклав на стіл свою табельну зброю – пістолет "Макарова", який попри інструкції був без кобури. Потім вирішив сховати пістолет у сейф, розташований поряд із його робочим місцем.

Вказаний пістолет був споряджений боєприпасами, а саме вісьмома патронами калібру 9х18 мм, з яких сім були в магазині пістолета, а один, по невстановлених підставах, – у патроннику.

Коли фігурант справи взяв зброю в руки для того, щоб покласти в сейф, необережно натиснув на спусковий гачок і вистрілив. Куля потрапила до голови потерпілої, яка від поранення загинула.

Слідчий повністю визнав провину у скоєнні кримінального злочину, щиро покаявся, повідомив про намір проходження військової служби з мобілізації.

Суд визнав поліцейського винним у вбивстві з необережності (частина перша статті 119 КК України). Йому призначили покарання у вигляді позбавлення волі на п'ять років з випробуванням три роки. Також засуджений має сплатити сім'ї вбитої один мільйон гривень як відшкодування моральної шкоди та 198 тисяч 340 гривень – матеріальної шкоди (похорон, пам'ятник та інше).

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах