На Одещину завезли небезпечні морепродукти з Китаю

На Одещину завезли небезпечні морепродукти з Китаю.

На Одещину завезли небезпечні морепродукти з Китаю. Фото: prom.ua

Події
06 березня 2023 14:40

На полицях одеських магазинів можуть виникнути небезпечні китайські морепродукти. Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби на Одещині.

Так, до України завезли заморожений мікс морепродуктів із перевищеним рівнем кадмію. Виробник: Zejiang Zhoufu Food Co. LTD, Китай; експортер: UAB Plunges kooperatine prekyba, Lithuania; одержувач: ТОВ "ВІЧУНАЙ-УКРАЇНА", вулиця Солом'янська, 3, офіс 6, місто Київ, 03110.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Кадмій (Cd) – важкий метал, пара та сполуки якого токсичні для людини та викликають пошкодження легень, нирок, шлунково-кишкового тракту та кісток. Підвищена концентрація кадмію в крові вказує на гостре чи хронічне отруєння.

Нагадаємо, що раніше на Одещину завезли рис, в якому також завищено рівень кадмію. Так, йдеться про рис для різотто, який експортувався з Італії (виробник: Principato di Lucedio srl, Italy; трейдер: WB Polska Sp. z o.o., Poland) в Україну (одержувач: ТОВ "БЮРО ВІН", вулиця Мечникова, 9, місто Київ, 01021).

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах