В Одесі поліцейські заробляли на продажу наркотиків та попалися

В Одесі поліцейські заробляли на продажу наркотиків та потрапили.

В Одесі поліцейські заробляли на продажу наркотиків та потрапили. Фото: dbr.gov.ua

Події
07 березня 2023 17:33

В Одесі викрили п'ятьох правоохоронців, які вирішили заробляти на продажу наркотиків. Троє з них постануть перед судом. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

За оперативними даними, двоє правоохоронців виявили двох наркоманів, які раніше були притягнуті до кримінальної відповідальності за зберігання наркотиків. Вони вимагали від них розпочати продаж наркотиків, шантажуючи притягненням до відповідальності за нібито зберігання наркотиків. Правоохоронці хотіли, щоб наркозалежні купували наркотики у вказаного ними дилера та розповсюджували через "закладки" в Одесі. При цьому паралельно "продавці" мали здавати правоохоронцям покупців наркотиків. У такий спосіб копи планували шантажем отримувати гроші і від продавців, і від покупців.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Працівники ДБР затримали правоохоронців "на гарячому" під час отримання "плати" 16 тисяч гривень від торговців наркотиків.

Наразі вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру в отриманні неправомірної вигоди посадовими особами (ч. 3 ст. 368 КК України) та обрання запобіжного заходу. Санкція статті передбачає покарання до десяти років ув'язнення.

Встановлюється повне коло осіб, залучених до продажу наркотиків та канали надходження наркотиків.

Крім того, працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо трьох правоохоронців, які отримали гроші за схожою схемою. Обвинувальний акт направили до суду.

  • В Одесі поліцейські заробляли на продажу наркотиків та попалися фото
  • В Одесі поліцейські заробляли на продажу наркотиків та попалися фото 1
  • В Одесі поліцейські заробляли на продажу наркотиків та попалися фото 2
  • В Одесі поліцейські заробляли на продажу наркотиків та попалися фото 3
  • В Одесі поліцейські заробляли на продажу наркотиків та попалися фото 4
  • В Одесі поліцейські заробляли на продажу наркотиків та попалися фото 5
  • В Одесі поліцейські заробляли на продажу наркотиків та попалися фото 6
  • В Одесі поліцейські заробляли на продажу наркотиків та попалися фото 7

В Одесі поліцейські заробляли на продажу наркотиків та попалися фото

Усі фото: dbr.gov.ua

У жовтні 2022 року на Одещині чиновник правоохоронного органу з двома підлеглими знайшли людину, яка пообіцяла їм "здати" одного з продавців наркотиків.

Ця особа зустрілася з продавцем для покупки амфетаміну. Під час зустрічі поліцейські затримали продавця і почали вимагати гроші, щоб не притягувати до кримінальної відповідальності. При цьому вони документально не оформили затримання та не викликали слідчо-оперативну групу для складання відповідних процесуальних документів. Натомість вони відібрали у продавця 20 тисяч гривень, а потім поїхали до будинку чоловіка, де провели незаконний обшук та забрали ще понад 80 тисяч гривень.

Трьох правоохоронців звинувачують у незаконному затриманні, отриманні неправомірної вигоди, поєднаному з вимаганням, у незаконному проникненні у житло, незаконному проведенні обшуку. Їм загрожує покарання як позбавлення волі на строк до десяти років.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах