В Одесі шахраї привласнили три квартири померлих людей

В Одесі шахраї привласнили три квартири померлих людей.

В Одесі шахраї привласнили три квартири померлих людей. Фото: od.npu.gov.ua

Події
08 березня 2023 10:24

В Одесі шахраї привласнили три квартири померлих людей вартістю близько двох мільйонів гривень. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції Одеської області.

Володіючи інформацією про смерть одиноких громадян, фігуранти відчужували їхнє майно шляхом махінацій з використанням свідомо підроблених документів, а надалі продавали сумлінним покупцям. Тепер їм загрожує до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За версією поліцейських, двоє мешканців Одеси у віці 50 та 56 років протягом 2017-2019 років заволоділи трьома квартирами, власники яких померли та не залишили по собі спадкоємців. Спадщина підлягала передачі у власність територіальній громаді, але зловмисники організували оформлення чужого майна на своє ім'я шляхом шахрайства за допомогою підроблених документів, що встановлюють право.

Внаслідок таких махінацій у власність фігурантів перейшли три квартири, розташовані на вулицях Марсельська, Ростовська та Слєпньова. Нерухомість вони надалі продали громадянам, які не знали, що купують майно, яке дісталося продавцям злочинним шляхом.

Таким чином правопорушники завдали територіальній громаді матеріальних збитків на суму близько двох мільйонів гривень.

Слідчі провели низку обшуків за місцем проживання фігурантів, під час яких вилучили документацію. Чоловікам повідомили про підозру у шахрайстві та використання свідомо підроблених документів. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах