В Одесі заочно судитимуть окупанта, який знущався з мешканців Херсонської області

В Одесі заочно судитимуть окупанта, який знущався з мешканців Херсонської області.

В Одесі заочно судитимуть окупанта, який знущався з мешканців Херсонської області. Фото: od.gp.gov.uа

Події
08 березня 2023 14:34

В Одесі заочно повідомили про підозру російському окупанту, який знущався та катував мирних жителів Херсонської області. Про це повідомляє пресслужба обласної прокуратури Одеської області.

За даними слідства, з початку окупації Херсонської області військовослужбовця одного з підрозділів збройних сил РФ було призначено так званим "комендантом - начальником гарнізону" окупаційних військ, що дислокувався на території селища Лазурне. До підпорядкування псевдокомендатури увійшли населені пункти Лазурне, Приморське, Круглоозерка, Залізний Порт та територія Чорноморського біосферного заповідника.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Він як самостійно, так і надаючи вказівки та накази, брав участь у затриманні та тортурах місцевих жителів із проукраїнською позицією, незаконно захоплював нерухомість.

Підозрюваний разом зі своїми спільниками з числа військових держави-агресора затримали голову однієї із селищних рад Скадовського району. Його утримували у підвалі пансіонату, де систематично били, погрожували розправою та стріляли над головою, імітуючи страту. Від чоловіка вимагали надати інформацію про проукраїнських активістів та місцевих жителів, а також схиляли до співпраці.

Це порушення законів та звичаїв війни. Наразі встановлюються інші солдати РФ, причетні до цих злочинів.

Усі фото: od.gp.gov.uа

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах